SAP Bulgaria и Ютилитис проведоха съвместно уебинар „Трансформация в енергийния бизнес“

На 27 май 2021 г. SAP Bulgaria и сп. Ютилитис проведоха съвместно уебинар на тема „Трансформация в енергийния бизнес“. В него се включиха повече от 40 експерта от сектор енергетика и индустрия.

Семинарът обхвана теми като новите очаквания на „просуматора“ (консуматор, който едновременно произвежда и консумира енергия), управление на инвестициите от планиране на нови до извеждане на стари от експлоатация, възможностите за иновации и къде другите големи енергийни дружества инвестират в тази насока.

Филип Ковалски, който е Генерален директор за Енергийната индустрия в SAP, запозна аудиторията с тенденциите в сектора за комунални услуги, както и новите възможности, които предоставят „Зелената сделка“ и плановете за възстановяване.

Основният фокус на уебинара беше върху умните домове и ползите за мрежовите компании. Пазарът на дигитални решения в момента е най-вече повлиян от навлизането на „интелигентни устройства“ за управление на енергията, електромобилността и предлагането на комбинирано обслужване – между стоки и услуги. В тази връзка беше представен и пример за реално въвеждане на интегрирана система в ютилити компания за разпределение на енергия.