Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

12-та конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“

Детайли

Начало:
19 октомври, 2017 г.
Край:
20 октомври, 2017 г.
Категория за Събитие:
Уебсайт:
www.fmconference.bg

Организатори

Фасилитис
publics.bg
fmc
БГФМА

Място

Интерпред СТЦ София
бул. Драган Цанков N 36
София, 1040 България
+ Google Map

 

На 19 и 20 октомври 2017 г. списание Фасилитис, Фасилити мениджмънт консултинг и Пъблик Сървисис организираха за 12-та година в София международната конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“. В рамките на два дена на едно място се събраха български и европейски експерти в областта на фасилити мениджмънта.

И тази година конференцията допринесе за увеличаване на познанията за фасилити мениджмънта и ще представи интересни и добри практики от български и европейски компании.

Българска фасилити мениджмънт асоциация е традиционен Официален партньор на конференцията.

 

Златен спонсор

https://www.fmc.bg/fmconference/wp-content/uploads/2014/10/Mundus_small_1.png

Спонсори

 

Партньори

 

.
.
.
.

 

Програма

09:00 – 09:20
Официално откриване
Официално откриване на 12-та международна конференция „Фасилити Мениджмънт – Реализация в България“
д-р Петър Ташев / главен редактор на сп. Фасилитис

 

09:20 – 10:30
ОТКРИВАЩА ДИСКУСИЯ – ФМ Асоциации
Дискусия на тема развитието на ФМ пазара в България и Европа – тенденции, иновации, новости
Иван Велков / председател на УС на БГФМА

 

10:30 – 11:00
Кафе пауза / с подкрепата на Хом Кеър БГ

 

11:00 – 12:30
ПАНЕЛ: Развитие на пазара на ФМ и недвижими имоти

11:00 – 11:20
Развитие на пазара в България
Иван Велков / Председател на УС на БГФМА
11:20 – 11:40
Презентация
Илия Йовчев / Заместник Изпълнителен директор Корпоративна стратегия
11:40 – 12:00
ФМ в ЕВРОПА
David MARTINEZ, PhD / CIFMERS GLOBAL

 

12:30 – 13:30
ОБЯД

 

13:30 – 15:00
ПАНЕЛ: Високите технологии във ФМ
Модератор: Филип Клейтън / KeyFM

13:30 – 13:50
Високите технологии във ФМ
проф. Куниберт Ленъртс / ТУ, Карлсруе
13:50 – 14:10
Multi V 5. Последно поколение система на директно изпарение за отопление, охлаждане и вентилация
Централно управление и начини за оптимизиране разходите за климатизация в бизнес сгради.
*Иновации в системи за централна климатизация на директно изпарение от LG.
*Начини за отчитане на дялово разпределение в офиси.
*Централно управление и оптимизиране на системи за отопление, охлаждане и климатизация.
инж. Александър Попов / LG Electronics България
14:10 – 14:30
ФМ като фактор за подобряване на благосъстоянието / качеството на живот
Горан Миланов / зам. Председател EuroFM; управляващ партньор Видако ФМ
15:00 – 15:30
Кафе пауза
С подкрепата на Хом Кеър БГ

 

15:30 – 17:00
ПАНЕЛ: От търговия с енергия към енергийни услуги
МОДЕРАТОР: Антон Иванов /

15:30 – 15:50
Европейски политики за енергийна ефективност
Юлиан Попов / Chairman Building Performance Institute Europe
15:50 – 16:10
PV+ESS+EV – интеграцията на смарт грид + смарт билдинг + смарт мобилити
Красен Матеев / Оперативен Директор в „Соларпро Холдинг“ АД
16:10 – 16:30
Примери и добра практика при доставка на енергоефективни продукти и услуги
Кирил Райчев / председател на Алианса за енергийна ефективност

 

19:00 – 22:00
Коктейл в Бенчмарк Бизнес Център

 

 

Лектори

 

  • Всички лектори
  • Повече информация

Всички лектори

Александър Петров
Бас ван Рихн
Божидар Захариев
инж. Владислава Георгиева
Горан Миланов

 

д-р Дейвид Мартинез
Добромир Симидчиев
Иван Велков
Илия Йовчев
Йордан Станков

 

Камелия Тонева
Кирил Райчев
Красен Матеев
проф. Куниберт Ленъртс
Петър Кръстанов

 

д-р Петър Ташев
д-р Флориан Щетер
Христин Атанасов
Христо Дойчинов
Юлиян Попов

Повече информация

Бас ван Рихн
Group Account Leader CBRE Global Workplace Solutions

В своята роля, Bas van Rijn е контактното лице от страна на CBRE към договора за интегрирани ФМ услуги с главния наемател и инициатор на сградата The Edge в Амстердам (както и на всички останали локации на клиента в Холандия). Като акаунт лидер, Bas има отговорността да преведе мислите и желанията на клиента в солидни, безгрешни ежедневни ФМ услуги към всички ползватели.Фасилити мениджмънт отдела доставя всички договорени услуги или чрез собствен персонал или пратнирайки си с най-подходящите доставчици.
Екипът на Bas е бил ангажиран с пускането в експлоатация на The Edge след като много иновативни подходи и техники са били използвани и имплементирани, но не са били достатъчно добре разработени. С повече от 15 години опит във фасилити мениджмънта и техническа квалификация в комбинация с всички иновации в The Edge правят ролята на Bas уникална.

Божидар Захариев
Административен директор, Райфайзенбанк България

Божидар Захариев притежава дългогодишен опит в областта на недвижимите имоти и фасилити мениджмънта, като професионалния му път в България минава през AG Capital, Тишман България и Райфайзен. Към момента е административен директор на Райфайзенбанк България. Възпитаник е на Ithaca College в щата Ню Йорк, САЩ, а скоро очаква да завърши EMBA програмата към University of Sheffield-City College.

 

инж. Владислава Георгиева

инж. Владислава Георгиева е инженер „Топлинна и хидравлична техника” с редица специализации в областта на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници и с повече от 15 години опит в реализиране на проекти свързани с енергийна ефективност и внедряване на нови и технологии за оползотворяване на ВЕИ в промишлени предприятия и сгради.
Инж. Георгиева е основен организатор и лектор на редица курсове на обучение, свързани с енергийна ефективност, изменение на климата и използване на ВЕИ, както и е преподавател в УАСГ в магистърската програма «Енергийна ефективност в строителството».

 

д-р Дейвид Мартинез
Director CIFMERS Global

Д-р Дейвид Мартинез е глобален директор на FMHOUSE (www.fm-house.com), международна компания, предоставяща консултантски услуги и обучения по фасилити мениджмънт.
Бил е на мениджърски позиции, свързани с фасилити мениджмънта в различни Европейски държави, както в компании, доставчици на услуги, така и стратегически консултантски компании. Дейвид има бакалавърска степен индустриален инженер и магистърска по Сградни физични симулации. Доктор е в областта на Сградния мениджмънт и околната среда. Има повече от 15 години опит като лектор по фасилити мениджмънт, изследовател, и спикър на национално и международно ниво. Академичен директор е на ФМ магистърската степен в Политехническия университет в Мадрид от 2009 година.

 

Иван Велков
Председател на УС на БГФМА

Иван Велков е икономист, завършил и специализирал в Столичния университет по икономика в Пекин, Китай. Има дългогодишен мениджърски опит натрупан в международни консултантски компании в Далечният Изток и Югоизточна Европа в индустрии свързани със специализирани услуги с недвижими имоти. Бил е управител на Колиърс Интернешънъл и Колиърс Пропърти мениджмънт за Югоизточна Европа и България, регионален мениджър в Райфайзенбанк (България). Хоноруван преподавател е в УНСС, катедра “Мениджмънт на недвижимата собственост”. От години е член на управителните органи на професионални и браншови организации и на организации в обществена полза. Бил е председател на НСНИ, а понастоящем е член на Контролния Съвет на сдружението. Председател на фондация “Интерактивна България“. От 2015 е избран и за заместник-председател на Столичния общински съвет.

 

Илия Йовчев
Заместник Изпълнителен директор Корпоративна стратегия, Мундус Сървисиз АД

Илия Йовчев е с опит в управлението на развитието на бизнеса, разработване на продукти, стратегическо планиране и управление на проекти. С доказани резултати при внедряването на бизнес стратегии, проектиране и внедряване на организационни инициативи, реорганизация на продажбите, преосмисляне взаимоотношенията с доставчиците, намаляване оперативните разходи, увеличаване на приходите и увеличаване на продажбите.
Възпитаник на Brandeis University, Waltham, MA и Езиковата гимназия в Пловдив.

 

Йордан Станков
р-л Управление на Имоти, ЧЕЗ Разпределение АД

Инж. Йордан Станков е строителен инженер в транспортното строителство от ВТУ “Тодор Каблешков”. От 2012 г. Йордан Станков започва кариерата си в ЧЕЗ България ЕАД като експерт инвеститорски контрол. От февруари 2014 г. става ръководител отдел Управление на имоти в компанията.
През 2015 г. Йордан Станков е започнал и магистратура по Фасилити мениджмънт в Стопанския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”.

 

Кирил Райчев
Председател на Алианс за Енергийна Ефективност

Алианс за Енергийна Ефективност (АЕЕ) включва 16 компании в сферата на доставка на енергоефективни продукти и услуги, в това число и с гарантиран резултат (ЕСКО). Целта на АЕЕ е да разработва и промотира добри секторни практики и стандарти, спомагащи развитието на следваща генерация от решения, които интегрират финансиране, доставка на енергия, интелигентно управление на системи, интерактивна комуникация и дългосрочни партньорски отношения с клиента.
Кирил Райчев заема позицията Мениджър Бизнес развитие в „Енерджи Ефект“ ЕАД, част от групата на „Адванс Екуити Холдинг“ АД. Кирил отговаря за разширяване на продуктовото и клиентско портфолио на компанията, създава стратегически партньорства и участва във формиране на инвестиционната програма на дружествата в направление енергийна ефективност.
Опитът на Кирил включва и заемане на ръководни позиции в индустриалния сектор, както и разработка на информационни услуги за финансовия сектор.
Повече информация: linkedin.com/in/kirilraytchev

 

д-р Петър Ташев
главен редактор на сп. Фасилитис

Петър Ташев е доктор по Социално Управление от СУ „Св. Климент Охридски“ с дисертация на тема „Ефективност и ефикасност на компании с голям сграден фонд посредством професионален фасилити мениджмънт“. Бакалавър по Икономика и магистър по Финанси и банково дело от Стопанския факултет на

Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. Работи като хоноруван асистент в катедра Икономика и управление по отрасли. Секретар е на магистърската програма по Икономика и управление на сгради и съоръжения – Фасилити мениджмънт. От януари 2010 г. е отговорен редактор на publics.bg – онлайн професионална медия за развитие на публичните услуги, а от началото на 2012 година е и главен редактор на сп. Фасилитис. Петър Ташев е един от главните организатори на международна конференция „Фасилити мениджмънт: Реализация в България“.

 

д-р Флориан Щетер
основател и главен изп. директор на Rock Hedge Asset Management AG

Д-р Флориан Щетер е основател и главен изп. директор на Rock Hedge Asset Management AG, инвестиционна компания, съсредоточена върху недвижимите имоти в Германия. Преди да заеме сегашната си позиция, той прекарва повече от десет години в DeTeImmobilien и Strabag PFS GmbH като главен финансов и управляващ директор. Също така има дванадесетгодишен опит като вицепрезидент и партньор в световни консултантски компании като Mercer Managemant Consulting, OC & C Strategy Consulting и McKinsey. Д-р Флориан Щетер е и член на надзорните съвети на множество компании в областта на недвижимите имоти като например Deutsche Wohnen AG, C + P Immobilien AG, Calcon AG, както и член на различни консултативни съвети. В допълнение на това е инвеститор и член на борда на два немски техноогични компании. Притежава магистърска и докторска степен по Бизнес администрация, издадена от Виенския икономически университет. Изучавал е бизнес и право във Виена и Кеймбридж.

 

Христин Атанасов
Фасилити мениджър, Experian

Христин работи като Фасилити мениджър в Experian България. От 2014 година, той отговаря за всички оперативни дейности на българския офис, свързани с фасилити мениджмънт услугите. Неговата роля включва управление на всекидневните задачи чрез екип от 5 човека, както и стратегическо планиране на високо ниво на ФМ стратегията с мениджмънта на компанията. Христин отговаря и за регионални проекти, свързани с фасилити мениджмънта в други офиси на компанията. Преди да започне работа в Experian, той е работил 5 години като Проектен мениджър в един от водещите доставчици на фасилити мениджмънт услуги в Европа.

 

Юлиан Попов
Председател на борда на Европейския институт за ефективност на сградите (BPIE)Юлиян Попов е член на Европейската климатична фондация, председател на борда на Европейския институт за ефективност на сградите (BPIE) и бивш Министър на околната среда и водите. Той е първият зам. председател и понастоящем член на Настоятелството на Нов Български Университет, бивш председател е на управителния съвет на Българското училище за политика и е съучредител на Тунизийското училище за политика (създадено след Арабската пролет).
Юлиян е автор на две книги и пише регулярно за енергийни политики и международни отношения. Той е сред 40-те най-влиятелни личности в европейската енергийна политика и сред 40-те най-влиятелни личности в политиките за енергийна ефективност според брюкселската агенция EurActiv. Живее със семейството си в Лондон.

 

Регистрация

 

240 лв.

Ранна регистрация
за 1 участник

216 лв.

Ранна регистрация
за 2-ма и повече участници

264 лв.

Късна регистрация
за 1 участник

240 лв.

Късна регистрация
за 2-ма и повече участници

* Всички цени са с включен ДДС

 

Регистрацията за това събитие приключи

 

Снимки

12th FM Conference